Nieuwigheden

1. Beste marktintroductie

Belangrijke punten zijn: Houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en compatibiliteit bij actuele marktbehoefte. De jury bestaat uit internationale experts.

2. Beste KVBC Nieuwigheid

Keuring van de cultivars wordt gedaan door een onafhankelijke KVBC-jury op sierwaarde, bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering.

3. Bezoekersfavoriet

Er worden in deze categorie 15 kandidaten gekozen. Bezoekers konden hun stem uitbrengen tijdens de PLANTARIUM|GROEN-Direkt dagen middels de groene ballen.

De winnaar Beste marktintroductie is...

Vasteplanten concept
"Wild en Inheems"

Griffioen Wassenaar BV Vasteplantenkwekerijen

 

Het vaste planten concept Wild & Inheems van Griffioen Wassenaar B.V. uit Boskoop is uitgeroepen tot Beste marktintroductie PLANTARIUM|GROEN-Direkt 2022. De jury was unaniem over het concept Wild & Inheems dat inspeelt op een actuele behoefte en waarbij alles klopt. “Het is een mooi assortiment van wilde en inheemse planten, de manier waarop de planten zijn gekweekt (PlanetProof), de planten staan in potten van gerecycled plastic en ook de etiketten zijn recyclebaar. De planten dragen bij aan de biodiversiteit, het is vertaalbaar naar iedere regio, het duurzaamheidsaspect en het verhaal klopt bij de realiteit”, aldus de jury.

220603_TC Schmitz Vlodrop (1) (Groot)
PLGD_Marktintroducties@300
Vaste planten concept Wild & Inheems
Griffioen Wassenaar

De winnaar Beste KVBC Nieuwigheid is...

Phlox ‘Olympus’
(Paniculata Group)

Rijnbeek and Son perennials export B.V.

 

Phlox ‘Olympus’ (Paniculata Group) is uitgeroepen tot beste KVBC Nieuwigheid PLANTARIUM|GROEN-Direkt 2022. De plant werd ingezonden door Rijnbeek and Son Perennials BV uit Boskoop en Compass Plants BV uit Hillegom. “Phlox ‘Olympus’ heeft opvallend bont blad en rode jonge scheuten. Deze Phlox is een vernieuwing in het sortiment, zeker in combinatie met de paarse bloemen en is toepasbaar in de particuliere tuin en in het openbaar groen. De planten zijn gezond en netjes gepresenteerd”, aldus de KVBC jury.

Phlox Olympus
PLGD_KVBC_Keuze@300
Phlox 'Olympus' (Paniculata Group)
Rijnbeek and Son Perennials Export B.V. / Compass Plants BV

De winnaar Bezoekersfavoriet is...

Clematis 'Z018179'
(PROUD MARY)

J. van Soest BV

 

Clematis ‘Z018179’ (PROUD MARY) van J. van Zoest BV uit Boskoop is de Bezoekersfavoriet van PLANTARIUM|GROEN-Direkt 2022. Bij het slot van de beurs bleek overduidelijk dat deze Clematis de meeste stemmen van de bezoekers had gekregen. Clematis ‘Zo18179’ (PROUD MARY) bloeit zeer rijk en compact op zowel oud als vers hout. De bloemen zijn 8 tot 10 cm in diameter en de plant wordt zo’n 150 cm hoog. De bloemkleur is licht paarslila met een paarsrood hart. Bijzonder is dat de plant van onderaf naar boven bloeit. De plant is vanaf september beschikbaar voor tuincentra en handelaren in een 2 liter rozenpot met 90 cm bamboestok.

PROUD MARY 20180179 000000000000215136_008 (Groot)
PLGD_Marktintroducties@300
PLGD_KVBC_Keuze@300
Clematis 'Zo18179' (PROUD MARY)
J. van Zoest BV