Nieuwighedenkeuringen

Bij PLANTARIUM|GROEN-Direkt draait het op de beurs echt om tuinplanten. Daarom organiseert de beurs verschillende nieuwighedenkeuringen. Exposanten van PLANTARIUM|GROEN-Direkt en/of de monsterbeurs van GROEN-Direkt kunnen deelnemen aan alle nieuwighedenkeuringen die op dat moment worden gehouden. De keuring Beste KVBC Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie is ook opengesteld voor niet-deelnemers aan de beurs.

OP ZOEK NAAR EXTRA EXPOSURE VOOR JE PRODUCT?

Doe mee aan de nieuwighedenkeuring!

Deelname aan de nieuwighedenkeuring levert extra exposure voor je product op. Voorafgaand, tijdens en na afloop van de keuring. De inzendingen worden voorafgaand aan de keuring op de website gepresenteerd en de internationale vakpers wordt regelmatig door ons gevoed met een overzicht van de aanmeldingen tot dan toe. Dit levert zowel online als in de vakbladen mooie publicaties op. Alle inzendingen krijgen een prominente plek op de beursvloer. De nieuwighedenpresentatie is dé trekpleister op de beurs voor de internationale tuinplanteninkopers én voor de internationale vakpers. Als je hier met je product aanwezig bent, en de nieuwigheid ook in je stand presenteert, dan levert dat extra aanloop in de stand op. En als het product uiteindelijk wordt bekroond als Beste nieuwigheid, dan levert dat nog eens extra publiciteit op middels publicaties in alle vakmedia.

Er zijn drie categorieën waarin planten worden gekeurd:

BESTE KVBC NIEUWIGHEID

JURY: KVBC professionals

Heb je na jarenlang selecteren en veredelen een nieuwe cultivar die rijp is voor de markt? Wil je deze tonen aan een internationaal vakpubliek én een beoordeling door een deskundige en onafhankelijke jury? Maak dan gebruik van de keuring Beste KVBC Nieuwigheid. Een onafhankelijke, deskundige KVBC-jury beoordeelt de planten visueel op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid, vermeerdering en gebruiksmogelijkheden. De volgende keuringen voor Beste KVBC Nieuwigheid zijn tijdens de Zomerdagen van GROEN-Direkt op 12 en 13 juni 2023 en tijdens de najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt op 23 en 24 augustus 2023.
Beoordelingscriteria:

BESTE MARKTINNOVATIE

Jury: Internationale planthandel experts

Heb je een vernieuwend of afwijkend product of concept dat inspeelt op een actuele marktbehoefte? Dat in voldoende mate beschikbaar is en is opgezet vanuit een bepaalde doelgroepgedachte? Meld deze dan aan voor de keuring Beste marktinnovatie. Bij het keuren van de planten, kijkt de jury die is samengesteld met internationale planthandel experts, door de bril van de handel naar de plant/het concept. Punten als houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en passend bij actuele marktbehoefte zijn belangrijk. De volgende keuring voor Beste marktinnovatie is tijdens de najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt op 23 en 24 augustus 2023.
Beoordelingscriteria:

Bezoekersfavoriet

Jury: Bezoekers van PLANTARIUM|GROEN-Direkt

Heb je een relatief nieuw product met een duidelijke meerwaarde ten opzichte van reeds bestaande producten en is het product ook in voldoende aantallen beschikbaar? Zet dit product dan uitgebreid in de schijnwerpers door het aan te melden voor de keuring Bezoekersfavoriet. De inzendingen worden direct bij de entree gepresenteerd en bezoekers brengen hun stem uit op het in hun ogen beste nieuwe product. De volgende keuring voor Bezoekersfavoriet is tijdens de najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt op 23 en 24 augustus 2023.
Beoordelingscriteria: