Concept Happy Youchera™
Denis-Plants BV
Concept Happy Youchera™

Tijdens PLANTARIUM|GROEN-Direkt worden twee nieuwe Heuchera's, namelijk Heuchera Pinky Panky® en Heuchera Snowy Panky®, van het concept Happy Youchera™ gepresenteerd.
Het concept Happy Youchera™ bestaat uit Heuchera’s van veredelaar Dirk Scheys, die allemaal geselecteerd zijn op hun overleving tijdens de winter in de tuin. Deze soorten zijn dus - veel beter dan de gemiddelde Heuchera - aangepast aan de huidige klimatologische omstandigheden in onze regio. Niet zo zeer de koude temperatuur, maar wel de weerstand tegen grote hoeveelheden regen tijdens de wintermaanden speelt daarbij een belangrijke rol. Ook de overlevingskracht van de potentiële Happy Youchera™-variëteiten tijdens drogere periodes en hun goede weerstand tegen direct zonlicht zijn belangrijke eigenschappen.
Door deze specifieke eigenschappen zijn Happy Youchera™ - Heuchera's naast de toepassing in de tuin ook geschikt voor de in opmars zijnde verticale muur-beplantingen, waar planten nog meer dan in de tuin op sommige momenten aan extreme omstandigheden worden blootgesteld. Happy Youchera™-Heuchera’s bieden de mogelijkheden van een enorme kleurenschakering met lange overleving. Het sortiment van Happy Youchera™ bestaat reeds uit een 20-tal variëteiten, waar nu de Heuchera Pinky Panky® en Heuchera Snowy Panky® als nieuwe selecties worden aan toegevoegd. Inzender is Denis-Plants BV uit Lochristi (B).