Nieuwigheden

Bij de vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt draait het om tuinplanten! Twee dagen lang staat het product van kwekers en veredelaars centraal. Vandaar dat een nieuwighedenkeuring niet mag ontbreken op de beurs.

Nieuwigheden kunnen door exposanten van
PLANTARIUM|GROEN-Direkt worden aangemeld. Tijdens de voorjaarseditie wordt alleen de plantenkeuring Bezoekersfavoriet georganiseerd.

Bezoekersfavoriet

Tijdens de beursdagen kunnen bezoekers door middel van de groene ballen hun stem uitbrengen op het product dat in hun ogen het beste nieuwe product is. Uit de aanmeldingen worden 15 planten genomineerd voor deelname. De nominaties worden op een prominente plaats op de beurs gepresenteerd.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk t/m woensdag 25 januari 2023.

Om mee te doen aan de keuring Bezoekersfavoriet moeten de planten worden aangemeld middels het aanmeldformulier:

Lees alle voorwaarden goed door en stuur het volledig ingevulde aanmeldformulier naar:

1. Beste marktintroductie

Voor deze categorie kunnen planten en/of concepten worden aangemeld. Heb je rondom een plant een nieuw marketing concept ontwikkeld, een biologisch afbreekbare pot, uniek POS materiaal, of een product dat op de markt echt nieuw is? Meld deze dan aan voor de keuring! Bij het keuren van de planten in deze categorie wordt door de bril van de handel naar de plant/het concept gekeken en zijn punten als houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en passend bij actuele marktbehoefte belangrijk. De jury is samengesteld met deskundigen uit verschillende landen en expertises in het handelskanaal:

  • Juryvoorzitter: Luc De Bruyne, Impact Creator bij ympa en Co-founder van The Green Community (België)
  • Harald van Meurs, eigenaar van AllGreen (Nederland), totaalleverancier voor tuincentraketens
  • Gilles Cailleau, aankoopverantwoordelijke groen bij Groep Sévéa (VillaVerde), (Frankrijk)
  • Erwin Meier, eigenaar van Meier Garten Center (Zwitserland)
  • Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland
  • Brenda Horstra, adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland

Kosten: € 225,00 per aanmelding 

2. Beste KVBC Nieuwigheid

Voor deze categorie kunnen nieuwe cultivars worden aangemeld. Keuring wordt gedaan door een onafhankelijke KVBC-jury die de planten visueel beoordeelt op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering.

Kosten: € 225,00 per aanmelding
Een plant kan ook worden aangemeld voor keuring in beide categorieën.
De kosten voor keuring bedragen dan € 375,00 per aanmelding.

3. Bezoekersfavoriet

Dit is een beoordeling door de bezoekers van de beurs. Vanuit de aanmeldingen voor Beste marktintroductie worden 10 tot 15 planten genomineerd om aan deze verkiezing mee te doen. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen middels de groene ballen.