Nieuwigheden Zomerdagen 2023

Bezoek ons tijdens de GROEN-Direkt zomerdagen op 12 & 13 juni

Welke plant wordt de Beste KVBC nieuwigheid PLANTARIUM|GROEN-Direkt tijdens de Zomerdagen van GROEN-Direkt? Dat wordt op 12 juni bekend gemaakt! Dit extra keuringsmoment biedt de mogelijkheid om nieuwigheden, die in juni qua groei en bloei op hun mooist zijn, door een deskundige jury te laten beoordelen. Maak van deze gelegenheid gebruik en zet je nieuwe product uitgebreid in de picture bij de bezoekers van de Zomerdagen van GROEN-Direkt, op de website en social media kanalen en in de nieuwsbrieven. Hoe eerder je het product aanmeldt, hoe meer publiciteit je krijgt.

Beste KVBC Nieuwigheid

De keuring van de nieuwe cultivars wordt gedaan door een onafhankelijke keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) waarbij alles draait om sortiment. Hierdoor is de correctheid en de kwaliteit van de keuringen geborgd. De jury beoordeelt de planten op sierwaarde, bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering. Onderstaand de inzendingen voor de keuring tijdens de Zomerdagen van GROEN-Direkt op 12 en 13 juni 2023.

1. Beste marktintroductie

Belangrijke punten zijn: Houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en compatibiliteit bij actuele marktbehoefte. De jury bestaat uit internationale experts.

2. Beste KVBC Nieuwigheid

Keuring van de cultivars wordt gedaan door een onafhankelijke KVBC-jury op sierwaarde, bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering.

3. Bezoekersfavoriet

Er worden in deze categorie 15 kandidaten gekozen. Bezoekers konden hun stem uitbrengen tijdens de PLANTARIUM|GROEN-Direkt dagen middels de groene ballen.

Alle kandidaten