Nieuwigheden

Bij de vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt draait het om tuinplanten! Twee dagen lang staat het product van kwekers en veredelaars centraal. Vandaar dat een nieuwighedenkeuring niet mag ontbreken op de beurs.

Bij een nieuwe beurs hoort ook een nieuwe opzet van de Nieuwighedenkeuring. Er zijn drie categorieën waarin planten worden gekeurd: Beste marktintroductie, Beste KVBC Nieuwigheid en Bezoekersfavoriet. Na aanmelding doen alle inzendingen automatisch mee aan de keuring voor de Beste marktintroductie, aanvullend kan worden gekozen voor de beoordeling door de KVBC voor de Beste KVBC Nieuwigheid. Voor de Bezoekersfavoriet worden vanuit de aanmeldingen door de beursorganisatie planten genomineerd.

Aanmelden

Om mee te doen aan de nieuwighedenkeuring moeten de planten en/of concepten worden aangemeld middels het aanmeldformulier:

Het volledig ingevulde aanmeldformulier moet worden verstuurd naar:

1. Beste marktintroductie

Voor deze categorie kunnen planten en/of concepten worden aangemeld. Heb je rondom een plant een nieuw marketing concept ontwikkeld, een biologisch afbreekbare pot, uniek POS materiaal, of een product dat op de markt echt nieuw is? Meld deze dan aan voor de keuring! Bij het keuren van de planten in deze categorie wordt door de bril van de handel naar de plant/het concept gekeken en zijn punten als houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en passend bij actuele marktbehoefte belangrijk. De jury is samengesteld met deskundigen uit verschillende landen en expertises in het handelskanaal:

  • Juryvoorzitter: Luc De Bruyne, Impact Creator bij ympa en Co-founder van The Green Community (België)
  • Harald van Meurs, eigenaar van AllGreen (Nederland), totaalleverancier voor tuincentraketens
  • Gilles Cailleau, aankoopverantwoordelijke groen bij Groep Sévéa (VillaVerde), (Frankrijk)
  • Erwin Meier, eigenaar van Meier Garten Center (Zwitserland)
  • Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland
  • Brenda Horstra, adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland

Kosten: € 225,00 per aanmelding 

2. Beste KVBC Nieuwigheid

Voor deze categorie kunnen nieuwe cultivars worden aangemeld. Keuring wordt gedaan door een onafhankelijke KVBC-jury die de planten visueel beoordeelt op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering.

Meerkosten: € 150,00 per aanmelding

3. Bezoekersfavoriet

Dit is een beoordeling door de bezoekers van de beurs. Vanuit de aanmeldingen voor Beste marktintroductie worden 10 tot 15 planten genomineerd om aan deze verkiezing mee te doen. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen middels de groene ballen.