1. Beste marktintroductie

Belangrijke punten zijn: Houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en compatibiliteit bij actuele marktbehoefte. De jury bestaat uit internationale experts.

2. Beste KVBC Nieuwigheid

Keuring van de cultivars wordt gedaan door een onafhankelijke KVBC-jury op sierwaarde, bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering.

3. Bezoekersfavoriet

Er worden in deze categorie 15 kandidaten gekozen. Bezoekers konden hun stem uitbrengen tijdens de PLANTARIUM|GROEN-Direkt dagen middels de groene ballen.

Nieuwigheden

De bezoekersfavoriet van de PLANTARIUM|GROEN-Direkt Voorjaarseditie 2023

Bezoekers hebben in februari 2023 hun stem uitgebracht tijdens de PLANTARIUM|GROEN-Direkt beurs middels de groene ballen.

De winnaar Bezoekersfavoriet is...

Rhododendron Hybrid 'Grifie'

Jules Block N.V.

Grote favoriet op de vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt was Rhododendron Hybrid ‘Grifie’. De noviteit van Jules Block N.V. uit Lochristi (B) kreeg de meeste stemmen van de vakbezoekers.

‘Grifie’ is een Rhododendron Hybride met prachtig groot blad, grote knop en bloem. De tweekleurige bloem met zijn rood/roze gekartelde rand en witte binnenkant is uitzonderlijk binnen het Rhododendron assortiment. ‘Grifie’ is een natuurlijk vroegbloeiend ras (begin maart) met een vorstbestendigheid tot -10°C. Door zijn natuurlijke vroege bloei kan ‘Grifie’ gemakkelijk geforceerd worden voor Valentijnsdag. ‘Grifie’ is in de handel verkrijgbaar bij Jules Block en een beperkt aantal groothandels.

Grifie 31-3-2017 (2)
Rhododendron Hybride ‘Grifie’
Block Jules N.V.

Alle kandidaten